BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Marie-Elise, 26 april 2024

Woonkamer behang ideeën 2024

Op zoek naar behang ideeën voor in de woonkamer? De woonkamer is het bruisende centrum van elk huis, vaak is het de grootste ruimte van een huis en zit je er regelmatig. Daarnaast is het de plek om na een lange dag tot rust te komen. Mooi behang kan bijdragen aan een prettige woonsfeer. Door middel van behang kun je in één keer de sfeer van de kamer transformeren, waardoor het een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Is jouw woonkamer toe aan vernieuwing? Met deze unieke ideeën kun je binnen no-time zorgen voor een complete make-over. Klik onderstaand op het onderdeel waar je naartoe wilt navigeren of lees snel verder onder het overzicht.

  • Welke behang in de woonkamer 2024
  • Inspiratie voor behang in de woonkamer
  • Decoprof's keuze voor dit jaar

 

 

Kom langs in de Decoprof winkels

In onze winkels hebben we behangboeken van de meest populaire merken. Kom langs en doe vrijblijvend inspiratie op.

Behang is de perfecte manier om warmte en sfeer terug te laten komen in een ruimte. Van geometrisch vormen tot behang met een chique structuur, in 2024 mag een blikvanger niet ontbreken. Behang is weer helemaal terug van weg geweest en is een echte trend aan het worden. Vroeger werd heel het huis behangen, maar tegenwoordig krijgt vaak één wand behang en wordt de rest geschilderd in een bijpassende kleur. Hierdoor mag die ene wand net even iets extra’s hebben. Onderstaand zie je de eerste behang ideeën voor in de woonkamer.

 

 

Arte Essentials Les Tricots Behang Chintz 73102

Dit behang van Arte is een echte sfeermaker. Het abstracte blad is een trend van dit jaar.

 

Arte Focus Behang Squared 26511

Wil jij je muur net even iets extra’s geven maar ben je bang dat het te druk word? Dit behang van Arte heeft een patroon uit één dezelfde kleur, hierdoor oogt het behang rustig.

Behang is voor iedereen heel persoonlijk. Waar de één gaat voor een opvallend patroon, gaat de ander juist voor behang met een subtiele structuur. Daarnaast is behang een echte sfeermaker, zo kan je bepaalde plekken accenturen of juist diepte scheppen.

Een kleur of patroon doet heel veel met een ruimte. Zo maken lichte kleuren de ruimte optisch groter en donkere kleuren kunnen de ruimte juist kleiner laten lijken. Heb jij een wand waar veel daglicht op schijnt, dan zal een kleur minder donker lijken dan bijvoorbeeld in een donkere gang.

 

 

Arte Manila Behang Botanic 64505

Doordat hier veel daglicht door de ramen komt, valt het behang lichter uit kwa kleur. Donkere kleuren kunnen de ruimte knusser maken.

Ben jij opzoek naar een behang met dessin, dan zijn er een aantal dingen die je in je
achterhoofd kan houden bij het uitzoeken van het behang. Kleine prints ogen drukker dan grote prints. Dat komt omdat bij een klein dessin het patroon vaker terug zal komen. Ons advies is om daar dus rekening mee te houden bij het opdoen van woonkamer behang ideeën.

Heb jij een grote wand, dan zou een grotere print beter tot zijn recht komen dan een kleinere print. Terwijl bij een kleine muur een groter patroon vaak zal wegvallen.
Daarnaast zien we veel patronen dit jaar terugkomen in één dezelfde tint, dit zorgt ervoor dat het behang niet druk oogt maar het wel net wat extra’s geeft dan een egale wand.

 

Eiffinger Posy 316043

Wil jij je muur net even iets extra’s geven maar ben je bang dat het te druk word? Dit behang van Arte heeft een patroon uit één dezelfde kleur, hierdoor oogt het behang rustig.

 

Arte Monsoon 2.0 Behang Musa 75004B

Wil jij je muur net even iets extra’s geven maar ben je bang dat het te druk word? Dit behang van Arte heeft een patroon uit één dezelfde kleur, hierdoor oogt het behang rustig.

Behang is heel persoonlijk, dus kom gerust een keer langs in één van onze winkels om door behangboeken heen te bladeren. Of neem een kijkje op onze website naar de verschillende behangcollecties.

Onze keuze voor dit jaar is gevallen op een nieuw boek van Arte, de Lanai. Dit boek staat vol met verschillende patronen, van bladeren tot grafische patronen. Wat deze collectie zo uniek maakt is de voelbare structuur. Dit geeft het behang diepte en een chique look.

Wist je dat je niet gelijk een hele muur hoeft te behangen. Het kan ook een leuk effect zijn om het behang te plakken in een lijst. Onderstaand weer wat woonkamer behang ideeën

 

 

 

Arte Lanai Maui 81534

Door behang in een lijst te plakken oogt de wand minder druk. Daarnaast kunnen meubels gekaderd worden zoals hiernaast op de foto te zien is.

 

Arte Lanai Mauna 81510

Wat deze collectie uniek maakt is de voelbare structuur.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je persoonlijk advies over woonkamer behang ideeën of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »