BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Marie-Elise, 24 november 2023

Slaapkamer behang ideeën 2024

Geef je slaapkamer een persoonlijke touche met behang. Behang is momenteel echt een trend, van een bloemen patroon tot kurk aan de wand. Met behang geef je het interieur sfeer en kan het voor een echte blikvanger zorgen.

Vind jij het lastig welk behang er bij jou en je interieur past, wij helpen je graag op weg. Daarnaast hebben we een aantal tips voor het aanbrengen van behang, zodat je zelf aan de slag kan.

Welk behang in de slaapkamer 2024

Wat we dit jaar veel terugzien is behang achter het bed. Vaak wordt er dan een echte eyecatcher van gemaakt door bijvoorbeeld een patroon. Hierbij kan je denken aan geometrische vormen of een botanische print.

Naast een echt statement voor op de muur kan je ook kiezen voor rust en eenheid. Wat we nu veel terugzien is behang met een patroon in één kleur. Dit is niet zo druk als een wand met een patroon in verschillende kleuren. Het geeft de muur wel iets extra’s dan een geschilderde muur. Daarnaast heeft dat ook vaak een chique uitstraling.

Een behang met een mooie structuur is nu ook een trend. Dit is geschikt voor in bijvoorbeeld een kleinere slaapkamer, waar het behang niet zo erg hoeft op te vallen. Daarnaast is een behang met een structuur goed te combineren met een patroon behang.

Inspiratie voor behang in de slaapkamer

Bij het uitzoeken van behang op de slaapkamer is het handig om het plaatje compleet te maken, dit kan doormiddel van staaltjes. In de winkel denken we graag met je mee en kijken we naar de rest van het interieur. Hierbij kan bijvoorbeeld een moodboard helpen. Deze kan online maar ook fysiek gemaakt worden. Ter inspiratie hebben we hieronder een moodboard waarop ook verschillende soorten behang is te zien in combinatie met bijpassende kleuren.

Decoprof’s keuze voor dit jaar

We zien dit najaar de jaren 70 weer helemaal terug in het behang. En nee niet zo ouderwets als je misschien vroeger bij je ouders of opa en oma zag. In 2024 gaan we de jaren zeventig terugzien in een ‘nieuw jasje.’

In die tijd was behang ook een trend, in elk huis zag je behang terugkomen en vaak aan elke muur. De jaren zeventig stond bekend om zijn kleurrijke mix van kleuren en patronen, alles kon als het maar kleurrijk was.

In tussentijd is er natuurlijk een hoop veranderd. In die tijd was er alleen nog maar papier behang terwijl we nu vaak vlies behang uitkiezen voor het gemak. Wat wel overeenkomt met de jaren zeventig is dat we ook de laatste jaren zien dat behang steeds populairder wordt.

Daarnaast zien we materialen en patronen terugkomen uit die tijd. Een goed voorbeeld hiervan (die sommige mensen misschien nog kennen van vroeger) kurk. Hiermee kan je echt een eyecatcher van een wand maken. Vind je kurk te kwetsbaar maar wel mooi, geen zorgen kurk zien we ook in behang terug. Een goed voorbeeld van kurk op de wand is het behang van Arte Katham, dit behang heeft een toplaag van kurk met als ondergrond goud waardoor de muur gelijk een chique uitstraling krijgt. Kortom de Decoprof’s keuze voor dit najaar is kurk, een echte eyecatcher voor op de wand.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je persoonlijk advies over de verschillende verfsoorten of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »