BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Sanne, 29 september 2023

Behang trends 2024

Wil jij meer sfeer in je huis brengen? Dit kan natuurlijk door gebruik te maken van kleur, maar heb je wel eens gedacht aan behang. Voorheen werd behang erg subtiel toegepast in het interieur, maar tegenwoordig mag dit écht gezien worden. Hoe opvallender hoe beter! Wil jij ook een muur een accent geven met een leuk behang maar weet je niet hoe of wat? Laat ons je op weg helpen met een aantal populaire behang trends en tips. In deze blog behandelen we de behang trends van 2024. Klink onderstaand op het onderdeel waar je naartoe wilt navigeren of lees snel verder onder het overzicht.

Laten we beginnen bij het begin. De eerste trend die we veel voorbij zien komen zijn vormen uit de natuur. Een botanisch interieur, niet alleen door de hoeveelheid planten in je interieur, maar ook door een leuk dessin op het behang. Om dit goed over te laten komen pak je één muur en houd je de rest van de muren effen. Dit om de rust te bewaren in de ruimte. Dat is niet alleen fijn voor je de ervaring. Maar zorgt er ook voor dat alle aandacht gevestigd wordt op dit prachtige behang.

In 2023 zijn warm, groen, bruin en aardse tinten helemaal in! We halen de natuur naar binnen omdat we verlangen naar de frisse lucht en het buitenleven. Dit zie je ook zeker terug komen in behang dessins en materialen. Zo is textielbehang niet alleen mooi, maar ook goed voor de akoestiek in huis. Je kan verschillende soorten behang combineren met kleur op de muren. Bekijk hier ons decoratief behang assortiment. Denk aan een botanisch behang als accent in jouw huis met hierbij een linnen structuur met een lichte bijpassende tint. Hierbij kun je op de rest van de muren gebruik maken van een wit tint en een kleur die ook terug komt in het behang.

Door een paar simpele ingrepen te doen maak je van een doorsnee muur een echte eye-catcher. Dit kan in veel verschillende stijlen en op diverse manieren. Hieronder een aantal inspiratie ideeën om meer stijl in je interieur te creëren.

Idee 1

In de hal, dit zorgt voor een warm welkom en een ruimtelijke uitstraling. Pak bijvoorbeeld het kleine muurtje waar je tegen aan loopt vanaf de voordeur, door hier een mooi behang te plaatsen met veel diepte creëer je gelijk meer sfeer.

Idee 2

Colour blocking behang, dit betekent het combineren van kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan (bijvoorbeeld blauw en oranje). Het is misschien dan wel spannend, zo’n kleurige inrichting, maar zeker niet saai. Het is daarnaast tegenwoordig erg populair. Het geeft je de hele dag energie en een positieve houding.

Idee 3

Kunst op maat: als je het over behang hebt denken veel mensen dat het gaat over een hele muur. Maar als je dat lege hoekje of een stukje van de muur doet, geeft dit ook een verrassend mooi effect. Dit kan door een lange muur op te delen, of om juist twee delen interieur met elkaar te verbinden. Wat wij tegenwoordig steeds vaker zien is dat het behang voor een deel op de muur wordt geplakt en hieromheen wordt een lijst gemaakt. Zo is niet heel je muur behangen maar geeft het wel veel sfeer in huis.

Idee 4

Behang in kantoor: door gebruik van behang verander je een saaie werkplek thuis, tot een creatieve plaats waar ideeën ontstaan. Als je hard werkt wil je dit doen op een plaats waar je tot inspiratie komt. Gebruik dan fotobehang met inspirerende bossen, motiverende quotes of kleurrijke abstracte schilderijen.

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?

Vroeger was het nog erg ingewikkeld om te behangen, maar nu bestaat er vliesbehang met allemaal toffe dessins. Het voordeel is dat je de muur direct kunt insmeren met lijm, en niet eerst het behang hoeft in te smeren met lijm. Dit voorkomt problemen wanneer je het behang recht en mooi op de muur wilt krijgen. Daarnaast is vliesbehang een stuk steviger, waardoor het dus niet snel zal scheuren wanneer je het aanbrengt op de muur. Tot slot haal je het ook erg gemakkelijk van de muur af. Door een klein hoekje los te halen trek je de stroken er zo weer af zonder dat er allemaal resten achterblijven.

Tips om te behangen

Zorg ervoor dat je altijd een scherp stanleymesje hebt, hierdoor krijg je altijd een mooie strakke lijn. Wist je dat onze behangers na elke baan hun mesje afbreken om zo zeker te zijn van een scherp mes? Gebruik je een behang waar een patroon in zit? Knip dan eerste de stroken op maat, hierdoor weet je zeker dat het patroon mooi doorloopt. Knip de banen ruim: ongeveer 10 cm langer dan de hoogte van de wand, hierdoor heb je altijd wat speling. Gebruik voldoende lijm. Zo ben je er zeker van dat het goed blijft zitten. Voor het beste resultaat behang je de muur bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden en laat het langzaam drogen.

Decoprof staat voor je klaar

Op onze webshop www.decoprof.nl vind je diverse artikelen welke jou helpen om je klus tot leven te brengen. Wil je persoonlijk advies over de verschillende behang trends of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »