BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Marie-Elise, 23 augustus 2024

Arte Focus, de collectie en hoe te combineren

Het behangmerk Arte is niet weg te denken in de behangwereld. Met een groot aantal collecties van hoogwaardige kwaliteit nemen ze een grote plek in. Van grote patronen tot ingetogen structuren, voor ieder zit er een collectie bij die aanspreekt. Regelmatig brengen ze nieuwe collecties uit, hierin zijn de nieuwste trends terug te zien. Een populaire collectie is de Arte Focus, een strakke moderne collectie met verschillende grafische dessins.

 

Wat voor behang zit er in het boek?

De behangcollectie Arte Focus staat bekend om zijn uitgesproken ontwerpen die eyecatchers vormen binnen elk interieur. Deze collectie combineert opvallende grafische patronen met een stijlvolle uitstraling, waardoor het behang niet alleen een decoratieve functie heeft, maar ook een statement maakt in de ruimte. Door de unieke ontwerpen is het mogelijk om een persoonlijk accent toe te voegen aan je interieur, waarbij de aandacht direct naar de muren wordt getrokken.

Het behang is voorzien van een reliëfstructuur die in verschillende richtingen gedrukt zijn. Dit zorgt ervoor dat het behang met de lichtinval tot leven komt en van uitstraling verandert gedurende de dag. De patronen zijn bedekt met een subtiel glanzende vinyl laag, wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Al het behang wat in dit boek terug te vinden is, heeft een papierenrug. Dit is net even iets anders plakken dan vliesbehang. Verderop in deze blog vertellen we je precies hoe je dit het beste kan plakken.

Waarmee kan je dit behang het beste combineren?

Het behang van Arte Focus kan perfect worden gecombineerd met kleuren die aansluiten bij het patroon. Daarnaast zorgen subtiele basistinten, zoals aardetinten, grijstinten of pastels voor een harmonieus geheel, waarin de ruimte zowel rust als dynamiek uitstraalt. Door te spelen met de juiste kleurbalans ontstaat er een interieur dat zowel levendig als sereen aanvoelt, zonder dat het behang te overweldigend wordt.

Om de grafische stijl van het Arte Focus behang volledig tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om te kiezen voor meubels en accessoires met strakke lijnen. Denk hierbij aan minimalistische meubels met een moderne afwerking, zoals rechte banken, eenvoudige salontafels en functionele boekenkasten. Deze strakke elementen versterken het grafische karakter van het behang en zorgen voor een verfijnde, eigentijdse uitstraling. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de ruimte niet te druk of chaotisch aanvoelt, maar juist in balans blijft.

Zo kan je dit het beste toepassen

Dit behang is enorm veelzijdig en kan in vrijwel elke ruimte van het interieur toegepast worden. Door het brede scala aan stijlen waarin het past, kun je er alle kanten mee op. Of je nu kiest voor een moderne, klassieke of industriële inrichting, dit behang voegt altijd een uniek element toe. Het leent zich perfect voor het creëren van een opvallende eyecatcher in de ruimte, zoals een statementmuur achter de bank of televisie. Daarnaast is behang ook een perfecte optie om een meubel te centreren zoals bij de eetkamertafel. Hoe leuk is het Arte Focus behang voor in de entree, hierdoor heb je gelijk een binnenkomer als je binnen stapt. De entree is het visitekaartje van het huis, dus daar kan zeker geen behang ontbreken.

Hoe moet je Arte Focus plakken?

Het behang van Arte Focus heeft een papieren ondergrond, wat een iets andere manier van aanbrengen vereist dan vliesbehang. Maak je geen zorgen, ook dit behang kun je zelf gemakkelijk aanbrengen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt.

Zorg ervoor dat de muur glad en behangklaar is, wat betekent dat de muur vrij moet zijn van oneffenheden, volledig egaal en behangvrij.

Voordat je begint met het behangen, is het belangrijk om eerst de hoogte van de muur te weten. Hou bij het opmeten van de muur rekening met snijverlies, snij daarom het behang wat ruimer af, zodat je speling hebt.

Bij behang met een papierrug zijn er twee manieren van aanbrengen. Je kunt net als voorheen, de lijm op het behang aanbrengen. Dit 10 minuten laten rusten en vervolgens op de muur plakken.

Tegenwoordig kan het ook op een andere manier, namelijk het behang nat maken. Dit kan met een spons en water. Net als bij het inlijmen moet het behang vervolgens 10 minuten rusten. Daarna kan de muur in gelijmd worden. Het voordeel van deze methode is, dat het schoner werkt dan het inlijmen van het behang.

Gebruik vervolgens een aandrukroller om het behang aan te strijken en een behangspatel om het overtollige behang weg te snijden.

Wil jij dit stap voor stap nog eens nakijken? In de onderstaande qrcodes van Arte laten ze precies zien hoe je behang met een papier rug kan plakken, op de twee verschillende manieren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »