BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Tim, 26 mei 2020

Zijdeglans of hoogglans: Wat is het verschil?

Mat, zijdeglans, hoogglans. Er zijn zoveel verschillende soorten verf en dan ook nog eens in ontelbare kleuren van ontzettend veel soorten merken. Logisch dat u hierdoor niet goed weet welke verf u het beste kunt gebruiken voor uw schildersklus. Zijdeglans en hoogglans verf wordt veelal gebruikt, maar wat is nu precies het verschil? En welke is het beste? Lees er meer over in dit blog. 

Zijdeglans verf

Zijdeglans zit tussen mat en hoogglans verf in. Het wordt ook wel satin verf genoemd. De verf is niet mat, maar ook niet heel erg glanzend. De verf heeft een fluweelachtige afwerking. Dit is goed voelbaar wanneer u uw hand over de verf haalt wanneer deze gedroogd is. Het voelt zacht. 

De nadelen

Zijdeglans verf is minder geschikt voor buitengebruik. Dit komt omdat de verf wat gevoeliger is voor slijtage. De verf is dus niet bestand tegen (extreme) weersomstandigheden. Het gebruik voor buiten is dan ook sterk af te raden. 

De voordelen

Zijdeglans verf is heel makkelijk in het onderhoud en heeft een warme uitstraling. Hij is beschikbaar in alle RAL-kleuren en is kleurvast. Oneffenheden in de ondergrond vallen minder op. Hierdoor is er minder voorbereiding nodig bij het gebruik van deze verf. Hij is gemakkelijk aan te brengen en goed mengbaar. Echt iedereen kan een optimaal resultaat behalen met deze verf!  

Hoogglans verf

Hoogglans verf heeft als eigenschap, zoals de naam al aangeeft, een glanzend effect. de harde toplaag zorgt hiervoor. het geeft een stijlvolle indruk wanneer u objecten met  hoogglans verf beschilderd. 

De voordelen

Hoogglans verf geeft op een effen ondergrond een uiterst glad en strak resultaat. Het zorgt voor een optimaal glanzend effect! De verf is onderhoudsvriendelijk en zeer makkelijk schoon te maken. Daarmee is de verf dus ideaal voor gebruik in de badkamer of keuken! Hoogglans verf is geschikt voor buiten gebruik. De verf is van goede en sterke kwaliteit waardoor hij bestand is tegen slijtage. 

De nadelen

Om met hoogglans verf te verven is goede voorbereiding uiterst belangrijk. De ondergrond van de verf wordt namelijk extra benadrukt. Hierdoor moet de ondergrond goed glad gemaakt worden om zo eventuele oneffenheden te maskeren. Vaak zijn er dan ook twee verflagen nodig bij het aanbrengen van hoogglans verf.  

Wanneer maak ik gebruik van welke verf?

Verf voor buiten 

Wij raden u aan om voor buiten hoogglans verf te gebruiken. Deze verf is namelijk slijtvast dankzij de kwaliteit van de toplaag. De verf is daarnaast beter bestand tegen vuil waardoor het langer schoon blijft. de hoge glansgraad zorgt er ook voor dat de verf goed bestand is tegen fel zonlicht, deze wordt namelijk door de glans weerkaatst. Tot slot, kan hoogglans verf goed tegen vocht en kan deze dus elke regenbui aan. 

Verf voor binnen

Natuurlijk is hoogglans verf ook geschikt voor binnen. Hoogglans verf geeft glans aan uw interieur. Houdt er wel rekening mee dat de verf een perfecte ondergrond moet hebben, anders zijn oneffenheden sterk zichtbaar. Een zorgvuldige voorbehandeling van de ondergrond, zoals schuren, kitten of plamuren en schoonmaken zijn van belang voordat u de hoogglans verf aanbrengt. 

Zijdeglans verf is het meest geschikt voor gebruik binnenshuis. Het resultaat van de verf hangt namelijk niet zo veel af van de voorbereiding en ondergrond. Oneffenheden vallen minder op bij het gebruik van deze verf en dat zorgt dus voor een strakke uitstraling. deze is gebruiksvriendelijk en geeft snel een mooi resultaat. 

Eindeloos combineren

een combinatie van hoogglans en zijdeglans verf kan natuurlijk ook! Afwisseling is key voor een mooi, doordacht interieur. Schilder de tafel bijvoorbeeld met hoogglansverf en het kozijn met zijdeglans verf. Dit zorgt voor een hele stijlvolle uitstraling in de woonkamer. Ontdek het zelf!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »