BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Danny, 23 september 2023

Tuinmuur verven? Hoe te werk gaan?

Je wilt een tuinmuur of buitenmuur verven maar weet nog niet helemaal hoe je te werk moet gaan? In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je gemakkelijke je tuinmuur kunt verven. De tuinmuur of buitenmuur verven kun je het beste doen met een verf van professionele kwaliteit. Dit omdat buitenmuren nogal wat weersomstandigheden te verdragen hebben. Maar welke verf kies je in jouw situatie? En hoe kan je het verven van je tuinmuur het beste aanpakken? We vertellen je er alles over in deze blog welk is opgedeeld in de volgende overzichtelijke stappen.

Geef jouw tuinmuur een opknapbeurt

Het verven van je tuinmuur en buitenmuur geeft een compleet nieuwe uitstraling aan je woning. De resultaten zullen je echt verbluffen en blijven lang zichtbaar. Wat je vaak terug ziet zijn tuinmuren en buitenmuren die geschilderd zijn in de volgende kleuren:

  • Volledig wit
  • Wittinten (RAL9010, RAL9016, RAL9003, RAL9001)
  • Lichte aardse tinten
  • Grijstinten

Tot slot is een veelvoorkomende combinatie een witte muur met een zwarte (RAL9005) of grijze stoot/spat rand van tussen de 20 en 50 centimeter.

Een tuinmuur verven in 3 stappen

Tuinmuur verven, zo kan je het best te werk gaan.

Stap 1 – Voorbehandeling

  • Maak de muur schoon met een borstel zodat er geen los vuil meer op de muur zit.
  • Repareer eventuele gaatjes met een geschikte muurvuller.
  • Behandel muren die nog niet eerder geschilderd zijn met een voorstrijkmiddel. Dit doe je met als doel dat de verf goed zal hechten en langdurig mooi blijft.

Stap 2 – Eerste laag verf

Breng bij onbehandelde muren altijd meerdere lagen verf aan. Bij sommige producten kan je de eerste laag direct aanbrengen, andere producten dien je eerste 5-10% met water te verdunnen. Daarentegen, bij muren welke reeds behandeld zijn met verf en nog in goede staat zijn is deze stap niet nodig.

Stap 3 – Tweede laag verf

Tot slot kan je het gehele oppervlak afwerken met een onverdunde laag verf. Breng hierbij een mooi volle laag aan voor een zo duurzaam mogelijk resultaat.

Praktijkvoorbeeld onbehandelde tuinmuur verven – Keim

  1. Behandel het gehele oppervlak met de Keim Soldalan Verdunning. Dit is een voorstrijk- en verdunningsmiddel in één welke we voor de eerste stap als voorstrijk gebruiken.
  2. Meng vervolgens Keim Soldalan voor de eerste laag aan met 5% Keim Soldalan Verdunning (bij sterk zuigende ondergronden max. 10% verdunningsmiddel). Roer het goed door en breng de verf aan op het te behandelen oppervlak.
  3. Tot slot kan je het gehele oppervlak afwerken met een onverdunde laag Keim Soldalan verf.

Alle benodigdheden voor het verven van je buitenmuur

Benodigdheden tuinmuur verven

Top 3 verf voor de tuinmuur, buitenmuur en gevel

Voor een volledig overzicht van producten om je tuinmuur mee te verven kan je hier ons tuinmuur/gevelverf assortiment bekijken.

Onze tips en tricks voor het verven van een tuinmuur

  1. Ten eerste, Gebruik een dikke verfroller met een flexibele kern. Tuinmuren en buitengevels zijn vaak ruw en hebben hoogteverschillen in het oppervlak. Een dikke verfroller met flexibele kern, zoals de ProGold Proflor Flex Kern, kan gemakkelijk meewerken met deze ondergrond en voorziet het geheel van een egaal resultaat.
  2. Verwijder ten tweede vooraf eventuele mos en algenaangroei. Een goed gereinigde muur legt de basis voor duurzaam schilderwerk. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een hoge drukspuit.
  3. Ten derde, zorg ervoor dat de muur goed droog is. Vers gemetselde muren zijn niet direct overschilderbaar omdat er nog vocht
  4. Wees niet zuinig met de verf, een mooi volle laag is nodig voor lange onderhoudstermijnen. Bekijk vooraf naar het rendement van de verf en streef dit ook na. Iets er onder of erboven kan natuurlijk altijd maar houd dit als richtlijn aan.

Klaar om te beginnen?

Wil je persoonlijk advies over hoe je het beste te werk kan gaan bij het verven van je tuinmuur? Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »