BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Colin, 28 oktober 2021

Hoeveel lagen verf buiten? Alle stappen op een rij

Wil je de gevel buiten, plantenbakken of tuinmeubilair een nieuw likje verf geven, maar weet je nog niet precies hoe je dit het beste kan aanpakken en hoeveel lagen verf je buiten het beste kan gebruiken? In de meeste gevallen is 2 lagen genoeg maar er komt meer kijken bij het uitvoeren van buitenschilderwerk. Wij zetten alle stappen voor buitenschilderwerk voor je op een rij zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Het schilderen van bijvoorbeeld de gevel of kozijnen buiten zorgt er niet alleen voor dat jouw woning er aan de buitenkant mooi uit ziet, het zorgt er namelijk ook voor dat het hout minder snel zal rotten. Het is als de kers op de taart voor je woning. Lees hieronder meer over hoe je het beste te werk kunt gaan. Mocht je meer willen weten of een specifieke vraag hebben, staan onze specialisten graag voor je klaar.

Hoe te werk gaan bij buiten verven?

Houtwerk krijgt buiten veel te verduren, van hete zomerdagen tot stormachtige dagen. Het is belangrijk dat de kozijnen, gevel of ander houtwerk buiten goed wordt onderhouden. Je kunt hierbij het beste te werk gaan via het onderstaande stappenplan.

  1. Oude verflagen verwijderen met een verfföhn en verfkrabber
  2. Hout repareren, afplakken en ontvetten
  3. Vul oneffenheden en kieren met plamuur en breng buitengrondverf aan
    Gebruik hiervoor speciale grondverf zoals de Rubbol Primer. Wanneer er een felle kleur op de ondergrond zit kunt het beste 2 lagen grondverf aanbrengen. Wanneer je een tweede laag aanbrengt kun je de eerste laag het beste eerst weer even opschuren voor een glad resultaat. Na het aanbrengen van de tweede laag raden we je ook aan om deze nog licht op te schuren.
  4. Het houtwerk aflakken met speciale buitenverf
    Breng vervolgens de lakverf aan. Bij Decoprof vind je verschillende kwalitatieve lakverven van goede kwaliteit waardoor je maar één laag hoeft aan te brengen.
  5. Verwijder de tape en rond de schilderklus af

Welke verf is het beste voor buiten?

Nu je weet hoeveel lagen verf je het beste kunt gebruiken, namelijk 1 laag (max. 2 lagen) grondverf en 1 laag lakverf, kun je aan de slag gaan. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen raden we de Sikkens Rubbol BL Primer aan als grondverf voor het schilderwerk buiten.

Het is daarnaast ook belangrijk om een een kwalitatieve lakverf te gebruiken. wij zetten onze drie beste lakverven op een rijtje:

Bestel jouw verf voor buiten direct online

Wil je meer weten over hoeveel lagen verf je buiten het beste kunt gebruiken of kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de klus? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel de benodigdheden direct online. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend advies. Onze specialisten staan graag voor je klaar.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je persoonlijk advies over de verschillende verfsoorten of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Neem contact op via 085-3037813 of [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »