BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Colin, 24 februari 2023

Hoe om te gaan met je schilderafval?

Wanneer je aan het schilderen bent geweest, is de kans groot dat je restanten verf en verfbenodigdheden over hebt. Maar wat doe je met dat afval? In deze blog geven we een paar tips & ideeën om je op weg te helpen. Laten we beginnen met de meest voorkomende vraag: “Waar kan ik schilderafval weggooien?” Lees het hieronder op klik onderstaand op de navigatie waar je naartoe wilt.

Waar kan ik schilderafval weggooien?

Wanneer je helemaal klaar bent met je klus is het tijd om op te ruimen. Spoel rollers en kwasten niet uit onder de kraan, maar gooi ze bij het restafval. Wil je jouw kwasten bewaren? Vang dan het water waarmee je uitspoelt op, dat zorgt voor minder milieubelasting. Dit water kun je vervolgens wegbrengen bij een afval inleverpunt. Volledige lege verfpotten en -emmers mogen bij het restafval. Zitten er nog verf in de pot of emmer? Dan dien je dit apart bij het klein chemisch afval te brengen.

Wat kan bij het restafval?

  • Kwasten
  • Rollers
  • Schuurpapier
  • Tape
  • Roerhoutjes

Wat moet je brengen naar een inleverpunt of kun je doneren?

  • Vloeibare verfresten
  • Voorstrijkmiddel
  • Spoelwater van kwasten (alleen inleverpunt)

Uiteraard kun je je verf ook bewaren. Sluit het goed af en zorg dat je het luchtdicht opbergt. In deze blog leggen we uit hoe lang verf houdbaar is. Dan is het nu tijd voor de volgende vraag:

Waar kun je schilderafval nog meer voor gebruiken?

Heb je nog wat verf over na je klus? Dan zijn kun je er kunst van maken. Daarna kan het altijd nog naar de afvalverzameling om te laten recyclen. Heb je veel over? Dan kun je het uiteraard ook doneren. Lees er hieronder meer over.

Je kunt je schilderafval gebruiken om kunst te maken.

Altijd al een kunstenaar willen zijn, dan kan schilderafval een verborgen bron van creativiteit bieden! In plaats van je restanten weg te moeten doen, kun je ze gebruiken om iets nieuws te creëren. Gebruik je verf bijvoorbeeld op een bijzettafeltje. Of ga nog een stap verder en maak een abstract kunstwerk met druppels, spetters en kwaststrepen. Laat perfectie los en verken de mogelijkheden in imperfectie. Al je schilderafval en restanten kunnen het begin zijn van iets prachtigs!

Je kunt schilderafval recyclen door het te brengen naar de afvalverzameling

Schilderafval recycleren is een geweldige manier om de planeet te helpen – en het is nog gemakkelijk ook! Het enige wat je hoeft te doen is het naar jouw lokale afvalverzamelplaats brengen. De impact lijkt misschien klein, maar als iedereen zijn steentje bijdraagt, wordt de impact snel groter. Bovendien is het een win-winsituatie, omdat het recyclen van verfafval helpt om materialen te behouden en een nieuw leven te geven. Dus waar wacht je op, maak vandaag nog het verschil en lever een positieve bijdrage aan het milieu.

Je kunt schilderafval doneren aan scholen of gemeenschapsorganisaties.

Wist je dat er een lokale, creatieve manier is om jouw gemeenschap te helpen? Als je net klaar bent met klussen en je hebt verfrestanten of ongebruikte materialen liggen, kun je deze vaak doneren aan lokale organisaties. Zo hebben wij laatst verfrestanten aan de Hoeksche Waardse Uitdaging & de Barendrechtse Uitdaging gedoneerd. Dit is onderdeel van de Nederlandse Uitdaging, een organisatie welke bedrijven aan goede doelen koppelt. Niet alleen zal dit lokale scholen, organisaties & gezinnen helpen om hun interieur en exterieur weer op te knappen. Maar het kan ook dienen als een milieuvriendelijke bron van lokale creativiteit. Door je ongebruikte verf, kwasten, rollers en emmers te doneren, open je de deur voor lokale kinderen en gezinnen om plezier te vinden in de wondere wereld van het schilderen! Of help je mensen hun huis op te knappen die daar normaal geen geld voor hebben.

Conclusie van Decoprof

Met een beetje creativiteit kun je van jouw schilderafval iets moois maken! Als je je niet bijzonder creatief voelt, kun je jouw schilderafval recyclen door het naar de afvalverzamelplaats te brengen. En als je scholen of organisaties wilt helpen, kun je de verfrestanten aan hen doneren. Dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je iets doet met je schilderafval!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »