BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

20 november 2017

Hoe moet ik mijn muur sauzen - Verfblog Decoprof.nl

Vind hier het Stappenplan van Decoprof om zo makkelijk en zo mooi mogelijk jouw muur te sauzen. Je muren sauzen lijkt een heel project. In dit artikel helpen we je stap voor stap hoe je deze klus het beste aanpakt. Van eenvoudige muren tot muren met lastige vlekken of speciale effecten. Je muur sauzen kun je prima zelf. Onderaan de pagina vind je onze video hoe je stap voor stap een metallic muurverf aanbrengt.

1. Problemen bij muur sauzen

Heb je last van nicotine, water of roetvlekken op de muren? Zorg dan dat deze niet meer zichtbaar zijn door van te voren een Progold Isoleerspray te gebruiken op de vlekken. Of zorg dat je een isolerende muurverf gebruikt zoals de Sigma Stainaway of de Global Paint Nova 2510. De Nova 2510 is een uitstekend product voor doorslaggevende verontreiniging en isoleert daarom extreem goed. Dit is voor de hardnekkige vlekken.

Alle soorten muurverf die geschikt zijn om vlekken op de muur weg te werken worden isolerende muurverf genoemd. Al deze producten hebben in meer of mindere mate de eigenschap dat vlekken er niet doorheen komen. Dus als je een muur sauzen gaat die vervuild is met nicotine, roet of iets dergelijks dan heb je een van deze producten nodig. Ga naar onze isolerende muurverf.

 

2. Wat heb ik nodig voor de klus muur sauzen

Checklist muur sauzen

In deze blog vindt je een checklist met alle materialen en gereedschappen voor deze klus. Ook helpen wij je te bepalen of je voorstrijkmiddel nodig hebt voor jouw muren.

 

3. Muur sauzen zonder het plafond te raken

Ja! Een strakke rand langs het plafond willen we allemaal. Zeker bij een contrasterende kleur moet het helemaal strak zijn. Hoe gaat we dat doen?! Er vanuit gaande dat je plafond wit is kun je deze stappen volgen:

  • Breng allereerst een kitnaad aan in de hoek tussen de muur en plafond. Gebruik non-crack acrylaatkit
  • Laat de kit drogen. Breng vervolgens een goede (!) tape aan voor strakke lijnen aan.
  • Neem witte verf (van het plafond), en schilder heel lichtjes over de naad van de tape aan de muurkant.Hierdoor kan straks de verf van de muren niet meer onder de tape heen lopen, en is de lijn superstrak.
  • Breng vervolgens de muurverf aan op de muren in twee lagen. Verwijder na het aanbrengen van de tweede laag direct te tape (als de verf nog nat is)
  • Stuur tot slot een foto naar ons van het eindresultaat!

 

4. Repareren: maak je muur weer strak

Heb je scheurtjes, gaten of schroefgaatjes in jouw wanden? Repareer deze dan eerst met behulp van de kant en klare Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel alvorens je de muur gaat sauzen. Bij grotere gaten kun je de Progold 2300 Universeel Reparatiemiddel gebruiken. Let op! deze reparaties kunnen licht krimpen tijdens het drogen, zorg ervoor dat je het reparatiemiddel er dik opzet zodat je dit, als het droog is eraf kunt schuren. Eventuele naadjes en scheurtjes kun je repareren met een acrylaatkit.

#tip: Gebruik de Progold Acryl Non Crack voor het repareren van scheurtjes en vullen van naadjes. deze craqueleert namelijk niet en blijft langer intakt.

5. Voorstrijken, moet dat?

Wil je nog niet eerder geschilderde muren gaan sauzen? Dan is het noodzakelijk om deze van te voren te fixeren. Vers gestucte muren zijn vaak sterk zuigend en zorgen voor een ongelijk, niet strak schilderresultaat. De fixeer zorgt ervoor dat de ondergrond vast komt te zitten, niet meer poedert en de muurverf niet meer onregelmatig zuigt. Zo hecht de muurverf optimaal op de wanden. Je verbruikt dankzij voorstrijk ook minder saus per m2. Is de muur al een keer geschilderd? Dan is voorstrijken niet nodig.

6. De muren sauzen

Dan is het nu tijd om de muren te sauzen. Roer de muurverf in de emmer goed met een roerstok(je) zodat de kleur goed gemengd is. Giet dan de verf uit de emmer in een kleine verfbak. Maak gebruik van een “muisje” en houdertje als je in de hoeken en randen wilt aanzetten. Een muisje is een muurverf roller van 10 cm. Als je niet goed in de hoeken kan komen, gebruik dan een kwast. Met afzetten in de hoeken en wanden bedoelen we dat je langs het plafond, plinten en deuromlijsting saus aanbrengt. Als je dit hebt gedaan kun je de saus in een grote verfbak of grote verfemmer gieten. Gebruik je een verfemmer zorg dan ook voor een rooster in de verfemmer, zodat je de saus goed op de muurverfroller kunt verdelen.

Nu kun je de saus via de roller aanbrengen op de muur. tip#5: Zet een verlengsteel op je roller. Zo kun je al staand de hele muur voorzien van een verflaag. Dit gaat een stuk sneller. tip#6: Zorg dat je genoeg saus aanbrengt op je roller, werk vlak voor vlak en verdeel de muurverf per vlak goed op de wand. Heb je een vlak klaar en denk je dat de muurverf goed is verdeeld, dan kun je deze in één richting narollen. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, dit zorgt voor een gelijke structuur in de muurverf. 

7. Bonusvideo

De muren sauzen met metallic muurverf

Alles duidelijk?

Wil je persoonlijk advies over de verschillende verfsoorten of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »