BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Melissa, 10 november 2023

Warme kleuren in het interieur

Een warme en gezellige sfeer in je huis creëren gaat verder dan alleen maar mooi uitzien. Het gebruik van warme kleuren kan je interieur echt tot leven brengen. Of je nu je ruimte volledig wilt transformeren of gewoon wat extra warmte en gezelligheid wilt toevoegen aan je huidige inrichting, warme kleuren spelen een belangrijke rol. In deze blog gaan we dieper in op wat warme kleuren in je huis kunnen doen én hoe je ze kunt gebruiken om een gezellige en uitnodigende omgeving te creëren. Van zonnige geeltinten tot diepe roodtinten en alles daartussenin. We laten je zien hoe je warme kleuren kunt toepassen in je interieur. Lees hieronder verder hoe warme kleuren jouw huis kunnen omtoveren tot een comfortabele plek.

Warme kleuren in de woonkamer, wat zijn dat?

Veel mensen kiezen ervoor om hun muren wit te schilderen bij het inrichten van hun huis, maar zonder wat kleur kan dit al snel een kille uitstraling geven. Gelukkig kun je eenvoudig warmte toevoegen door wat kleur toe te voegen. De drie belangrijkste warme kleuren zijn rood, geel en oranje, binnen deze kleuren zijn er talloze nuances om uit te kiezen, zoals mosterdgeel, terracotta en goud.

Daarnaast zijn er nog andere kleuren die een warme uitstraling hebben, waaronder:

  • Roze, variërend van zachtroze tot koraalroze
  • Geel, in tinten van okergeel tot lichtgeel
  • Bruin, van taupe tot chocoladebruin
  • Beige, van zandkleurig tot crèmekleurig
  • Rood, van dieprood tot roestkleurig

Elke kleurtint roept een ander gevoel op, omdat kleuren vaak geassocieerd worden met emoties. Over het algemeen creëren warme kleuren een uitnodigende, energieke en knusse sfeer. Ze doen denken aan zonlicht en knisperend haardvuur. Maar elke kleur heeft zijn eigen karakter. Geel brengt vreugde en doet denken aan vakanties, terwijl bruin een stoere, aardse en geborgen sfeer oproept. Rood staat voor energie en passie, terwijl oranje een zachtere uitstraling heeft, vergelijkbaar met een zonsondergang.

Wat is een warme verfkleur?

Wanneer je een woonkamer of slaapkamer binnengaat, kunnen de kleuren die op de muren zijn gebruikt een aanzienlijke impact hebben. Warme kleuren dragen in het bijzonder sterk bij aan de sfeer in deze ruimtes. Het combineren van diverse warme kleuren kan resulteren in een extra sfeervol en behaaglijk effect. Het combineren van warme kleuren kan een harmonieuze en uitnodigende sfeer in een ruimte creëren. Hieronder enkele warme kleurencombinaties  die goed samenwerken:

Warme aardetinten, wat zijn dat?

De term aardetinten verwijst naar warme kleuren die voorkomen in de natuur. Hieronder vallen alle natuurlijke kleuren: bruin, geel, oranje, rood, beige en groen. Ook om de warme natuurtinten zoals terracotta, roestbruin en oranjeroze kan je niet heen kijken momenteel. Aardetinten hebben een rustgevend effect en geven ons het gevoel dat we in contact staan met de aarde. Deze tinten passen ook in alle soorten woonstijlen die je maar kan verzinnen.

Dit zijn de interieurkleuren voor 2023?

De echte woontrend van 2023 is natuurlijk en duurzaam, dit is tegenwoordig erg belangrijk. De natuur naar binnen halen met een mix van natuurlijke kleuren als groen, beige en warme rood- en bruintinten. Daarnaast zien we ook een uitgesproken stijl met felle kleuren, denk bijvoorbeeld aan kleuren als felgroen, diep paars of oranje tinten. Een andere kleurentrend die we terug zien komen is warm ton sur ton, dit betekent dat je verschillende kleurtinten van dezelfde kleur toepast in je interieur. De aardetinten als zandkleur, taupe en beige zien we hier het meeste terug. Wat we ook nog zien is de combinatie van groen en paars, dit geeft erg veel contrast. Een diepe, indringende groene kleur op de muur kun je prachtig combineren met paarse accenten in je interieur.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je persoonlijk advies over warme kleuren en de verschillende verfsoorten? Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »