BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Melissa, 10 september 2024

True Joy - Flexa kleur van het jaar 2025

Een kleur die je inspireert om je huis te vullen met optimisme. Elk jaar werken de specialisten van Flexa weer samen met internationale designexperts om trends voor de komende jaren te ontdekken. Dit jaar kwam naar voren dat er wereldwijd een groeiend gevoel heerst dat het leven elders beter kan zijn. Er is een verlangen om los te breken, en het nieuwe te verwelkomen. Naast de kleur van het jaar zijn er ook weer drie kleurenpaletten van het jaar uitgeroepen met aardse ambachtelijke tinten die True Joy laten knallen.

Het ontstaan

Heleen van Gent, Creatief Directeur van Flexa ColorLab, onderstreept dat deze verandering onze verbeelding stimuleert en ons de mogelijkheid biedt om iets nog beters te creëren. Als je het kunt dromen, kun je het zelf realiseren. Onze huizen moeten ons daarom vervullen met optimisme, trots en creativiteit, en deze krachtige gele kleur draagt daar perfect aan bij. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van drie kleurenpaletten, die eenvoudig toe te passen zijn in elke ruimte.

De drie kleurenpaletten

Onder het thema vallen drie trends: het streven naar nieuwe horizonnen, de hang naar vakmanschap en ambacht en de trotsheid op alles wat je bent. Elke trend is door het Flexa ColorLab vertaald naar een kleurverhaal.

Palet 1 - Ons kleurverhaal over Ambacht

Ons kleurverhaal viert ambacht en vakmanschap. Het palet bestaat uit ruwe en aardse tinten en zorgt voor een natuurlijke sfeer in elke ruimte. Dit palet in combinatie met het optimistische geel helpt je om uit je comfortzone te stappen.

 

Palet 2 - Een kleurverhaal over Durf

Bij dit kleurverhaal draait het om durf: een vreugdevolle sprong in het onbekende maken. De ruimtes bij dit kleurverhaal voelen stimulerend aan. Ze nemen ons mee op een heerlijke spontaan avontuur buiten onze huidige bubbel. Dit kleurpalet bestaat daarom uit felle gedurfde kleuren en enkele pastellen om het geheel te neutraliseren.

 

Palet 3 - Een kleurverhaal over Trots

De behoefte om je geworteld te voelen en trots te zijn op je herkomst en alles wat we zijn. Daarbij past een eclectische ruimte met veel gelaagdheid in de vorm van culturele invloeden. Het kleurpalet is geïnspireerd door lokale culturen over de hele wereld. Van natuurlijke kleurstoffen en pigmenten tot aan specerijen, je vindt deze tinten in dit palet.

 

De kleurenpaletten in huis - Inspiratie

Durf jij het aan? Gebruik de Kleur van het Jaar, True Joy, als accentkleur in combinatie met neutrale tinten en creëer een inspirerende en vrolijke ruimte. Deze gele kleur geeft energie zonder te overweldigend te zijn. Samen met natuurlijke en aardse tinten tover je een slaapkamer om in een plek waar je ontspannen wakker wordt en je de dag goed kunt beginnen. Bovendien zijn de kleurenpaletten eenvoudig te gebruiken; je kunt de kleuren horizontaal, verticaal of op een speelse manier combineren voor het gewenste effect.

True Joy inspiratie

De kleur van het jaar 2025 is ontworpen om vreugde aan je muren toe te voegen en een glimlach op je gezicht te toveren. Deze vrolijke gele tint straalt optimisme uit en staat symbool voor trots en creativiteit. Deze kleur is te bestellen in vrijwel elke verf die je wilt, maar wij adviseren hem vaak voor op de muren. Neem daarom hier een kijkje in ons binnen muurverf assortiment en vindt de perfecte verf voor jouw klus.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »