BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Tim, 7 april 2023

Welke roller gebruik je voor muurverf?

Sta je op het punt om te gaan verven maar weet je niet zeker welke roller je moet gebruiken voor muurverf? Een muur verven gaat een stuk sneller met een roller. Maar welke roller gebruik je voor muurverf? En waarom moet je een verfroller gebruiken? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. Daarnaast leggen we kort uit wat het verschil is tussen muurverf en lakverf. Tot slot adviseren we welke verfrollers het beste zijn voor jouw situatie. Klik op het onderdeel waar je naartoe wilt navigeren of lees snel verder.

Een muur verven

Het verven van een muur is een gemakkelijke klus. Met de juiste voorbereiding kan je goed en snel te werk gaan. De juiste verfroller helpt hierbij aanzienlijk. Wij adviseren altijd voor een kwaliteitsroller te gaan. Het is namelijk erg zonde wanneer je een kwaliteitsverf gaat verwerken met een budgetroller. Dit komt het eindresultaat niet te goede en dat is erg vervelend wanneer je er jaren tegenaan kijkt. Denk hierbij aan banen, strepen en vlekken als gevolg van het gebruik van een verkeerde roller.

Waarom een verfroller gebruiken?

Je gebruikt een verfroller om jouw klus te versnellen en om het eindresultaat mooier te maken. Een roller voor muurverf heeft een dikke vacht welk perfect is voor muurverf. Dit komt omdat muurverf ook wat dikker is dan bijvoorbeeld lakverf. Ter illustratie, doordat de verfroller wat dikker is kan het meer verf opnemen waardoor het schilderen een stuk makkelijker en sneller zal gaan. Daarnaast zijn rollers voor muurverf verkrijgbaar in formaten welke perfect zijn voor het schilderen van muren. De meest voorkomende maat voor het schilderen van muren is een roller van 18cm. Voor een nog sneller geklaarde klus kun je ook een roller van 25cm kiezen.

Verschil tussen muurverf en lakverf

Nu duidelijk is waarom je en roller moet gebruiken is het goed te weten wat het verschil is tussen muurverf en lakverf. Het eerste verschil zit hem in de ondergrond waarop je deze producten kan toepassen. Muurverf is te gebruiken op steenachtige ondergronden, renovlies/glasvlies en bestaande muurverflagen. Lakverf daarentegen is niet direct geschikt voor deze ondergronden. Je past lakverf toe op hout, voorbehandeld metaal en kunststof én over bestaande lakverflagen. Daarnaast is er verschil in afwerking tussen muurverf en lakverf. Lakverf moet vaak kras- en stootvast zijn en bestand tegen de weersinvloeden. Muurverf heeft daarentegen geen last van weersinvloeden.

Welke roller voor muurverf?

Om aan je klus te beginnen is het handig om te weten welke roller je voor muurverf moet gebruiken. Wij zullen hieronder de beste roller per ondergrond neerzetten. Er is namelijk een verschil tussen de roller voor een gladde ondergrond en een structuurondergrond. Over bijvoorbeeld 1 of 2 component rollers hoef je je geen zorgen te maken. Dit komt niet voor bij muurverf.

Gladde ondergronden | muurverf roller

Lichte grove ondergronden | muurverf roller

Grove/Structuur ondergronden | muurverf roller

Gladde ondergrond die je wilt voorzien van structuur

Wanneer je een gladde ondergrond wilt voorzien van structuurverf zul je eerst een structuurverf moeten aanbrengen met een normale roller. Bekijk hier een overzicht van onze structuurverven. De gele roller stelt je in staat om extra structuur aan te brengen in de aangebrachte structuurverf. Let er dus op dat je altijd de structuurverf aanbrengt met een normale muurverf roller, vervolgens rol je het na met de gele structuurroller voor extra structuur. Wil je geen extra structuur dan is de muurverf roller voor standaard structuur de enige welke je nodig zult hebben.

Klaar om te beginnen?

De beste muurverfroller weet je nu zo te vinden. Wil je persoonlijk advies over de verschillende verfsoorten of heb je andere vragen? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Bekijk www.decoprof.nl of neem contact op via 085-3037813 of [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »