BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Rutger, 22 januari 2021

Wat is het beste product tegen houtrot?

Heb je last van houtrot en wil je dit zo snel mogelijk tegengaan, maar weet je nog niet precies welk product je hier voor kunt gebruiken en hoe je te werk moet gaan? Wij geven je graag een aantal tips inclusief video en lichten het beste product voor je uit. Zo ben je binnen no-time af van het rottende hout en ziet de deur, het kozijn of het houten schuurtje er weer als nieuw uit. Benieuwd hoe je het beste te werk kunt gaan en met welk product? Lees dan snel verder of klik onderstaand op het onderdeel waar je naartoe wilt navigeren.

Wat is houtrot en hoe ontstaat het? 

Houtrot wordt ook wel gezien als aantasting van het hout en wordt vaak veroorzaakt door schimmels. Het houtrot komt vaak voor bij houten kozijnen en ander geveltimmerwerk, maar ook bij houten schuren of deuren kan houtrot voorkomen. Houtrot wordt vaak veroorzaakt door weersinvloeden zoals wind, zon, regen en temperatuurverschillen.

Daarnaast kan schade aan hout door houtworm of door jezelf het systeem aantasten, wat schimmels veroorzaakt. De meeste schimmels komen voor op plekken waar het tussen de 5 en 40 graden is, waar veel zuurstof aanwezig is en het vochtgehalte hoger is dan 21%. Veel voorkomende schimmels zijn witrot, bruinrot en blauwschimmel.

Hoe te werk gaan bij houtrot?

Wanneer je last hebt van houtrot kun je het beste een houtrotvuller gebruiken. Hieronder vertellen we je meer over welke houtrotvuller je hier het beste voor kunt gebruiken. Maar voordat je met de houtvuller aan de slag gaat, kun je de rotte plekken het beste eerst met een beitel uit steken, weg hakken of weg frezen. Daarna impregneermiddel aan om te voorkomen dat de rot terug zal komen. Breng daarna de houtrotvuller aan op de uitgestoken plekken met een spatel of plamuurmes. Deze vuller zal er voor zorgen dat het houtwerk herstelt en dat je het weer kan schilderen. Meer uitleg in onderstaande video.

Welke houtrotvuller gebruiken?

De houtrotvuller die uit verschillende tests en volgens vele gebruikers als ‘de beste’ naar voren is gekomen, is de EazyFix Premium Houtrotvuller. De houtrotvuller is erg duurzaam en ijzersterk. Het droogt snel en is vervolgens makkelijk te schuren en schroef-, spijker- en boorvast. Dit product is een stuk steviger dan de concurrenten en het is makkelijk om er mee te werken. Laat de vuller wel eerst goed drogen voordat je er over heen gaat schilderen of er in gaat boren. Het drogen duurt ongeveer 20 minuten wat stukken korter is dan bij andere houtrotvullers. Let op: je kan het wel pas schuren en schilderen na 4 uur.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je meer informatie ontvangen over het product tegen houtrot of wil je een vrijblijvend advies ontvangen? Je kan altijd even contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag. Ook wanneer je het beste product tegen houtrot wil bestellen, ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk het product in onze webshop en wij zullen vandaag nog verzonden als je voor 21:00 besteld. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »