BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Colin, 21 december 2020

Wat is de beste verfkwast voor je klus?

Als je gaat verven heb je een tal aan kwasten waar je uit kunt kiezen. Het is van belang dat je een kwast kiest die past bij de werkzaamheden. Zo heb je verschillen in haar maar ook in vorm. Wil je weten wat de beste verfkwast is voor je klus. Lees verder!

De beste verfkwast voor grote oppervlakken

Wanneer je gaat verven op grote oppervlakken is de platte of ‘brede’ kwast de beste verfkwast. Deze kwast is geschikt voor het verwerken van watergedragen en synthetische lakken en beitsen. De platte kwast is vaak kenmerkend aan zijn lange haren. Deze zorgen ervoor dat de kwast veel verf op kan nemen en af kan geven. Daarom is deze kwast vaak geschikt voor grote oppervlakken. Het is met deze kwast ook mogelijk om een optimale verflaag aan te brengen omdat de lange haren zorgen voor flexibiliteit en de juiste weerstand.

De ideale verfkwast voor precisiewerk

De puntkwast is geschikt voor als je gedetailleerd moet verven. De punt bovenaan de kwast is speciaal om scherp te kunnen schilderen. Met deze kwast kan je op een simpele manier langs randen en decoratieve oppervlakken schilderen. De top van de kwast loopt schuin af, deze wordt ook wel patentpunt genoemd. De beste verfkwast voor precisiewerk is dus zonder twijfel de puntkwast.

De beste kwasten voor het aanbrengen van grote hoeveelheden verf

Wanneer je grote hoeveelheden verf in een keer aan moet brengen kan je het best kiezen voor de blokkwast. Deze verfkwasten zijn gemiddeld wat groter van formaat en ze hebben langere haren. De lange haren zijn ideaal voor het verven van steenwerk en beton, ze dringen diep in de ondergrond. Dit verbetert de dekking. Ook is de blokkwast te gebruiken voor de aanbreng van dunne vloeistoffen.

De ronde kwast: verschillende klussen

Wil je een kwast de geschikt is voor meerdere soorten klussen? Dan is de ronde kwast de beste verfkwast voor jou. Deze kwast is geschikt voor het schilderen van kozijnen maar ook voor schilderwerk waar dunne hoekjes en randjes aan zitten. De kwast is alleen niet geschikt voor grotere oppervlakken, het formaat is niet gemaakt voor grote afgiftes van verf. Al met al is dit de meest functionele kwast.

Kwasten nodig?

Na deze tips weet je zeker wat de beste verfkwast is voor je klus. Heb je nog een kwast nodig? Decoprof heeft alle kwasten en gereedschappen die nodig zijn voor de verfklus waar je mee bezig bent. Bekijk onze website voor meer. Heb je vragen? Neem contact op. We geven graag antwoorden op je vragen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »