BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Danny, 27 juli 2020

Waarom schuren voor het verven?

Schuren maakt het mogelijk om bestaande verflagen volledig te verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om verflagen te corrigeren en een betere hechting te verkrijgen bij het overschilderen van het hout. schuren is nodig om een ondergrond vlak te maken. Dit kan handmatig met schuurpapier of met behulp van een schuurmachines.

Waarom eerst schuren? 

Het goed schuren van een houten oppervlak zorgt ervoor dat verf beter zal hechten. Wanneer de huidige verflaag een slechte hechting heeft, of simpelweg geen goede basis meer vormt, is het nodig de verflaag volledig te verwijderen. Het grootste voordeel van schuren is dat het zorgt voor een zeer gladde ondergrond. Verweerd hout kan direct verwijderd worden en er is geen brandgevaar tijdens de werkzaamheden. Echter, schuren is erg arbeidsintensief en neemt flink wat tijd in beslag. 

Hoe ga je te werk?

Het is belangrijk dat de ondergrond eerst ontvet wordt. Het vet en vuil op het oppervlak moet namelijk eerst verwijderd worden voordat er geschuurd kan worden. Doe je het andersom, dan verspreidt het vuil zich juist over het oppervlak. Eerst ontvetten en dan pas schuren dus. Vervolgens gaan we aan de slag met het schuren. Het is hierbij van belang dat u rekening houdt met de juiste P-normering. Deze normering geeft de grofte van de schuurkorrels  volgens de Europese standaard aan. De juiste grootte is bepalend voor een optimaal eindresultaat. Hoe hoger het cijfer, hoe fijner de korrel. Houd tijdens het schuren in de gaten dat u met de houtdraden mee schuurt. Tot slot, maakt u het hout nogmaals helemaal schoon. Het oppervlak is nu geschikt voor de eerste verflaag!  

Materialen

Schuren kan met een goed stuk schuurpapier. De schuurkorrel op het papier breekt steeds meer af totdat er geen korrels meer overblijven. Het papier slijpt nu zichzelf waardoor het lang mee gaat. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen een schuurmachine te gebruiken. Vibrerende schuurmachines zijn voornamelijk geschikt voor kleinere oppervlakten. De roterende machines zijn erg handig voor het schuren van grotere oppervlakten. Met behulp van het schuren maakt u het oppervlak glad en worden scherpen randen verder afgerond. De uitstraling van uw houten object verandert onmiddellijk en deze is klaar voor een laag verf, beits of lak!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »