BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Door Tim, 30 november 2020

De beste kwasten: 4 toppers op een rij

Een kwast speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren van uw verfklus, want zonder kwast wordt het erg lastig om de muur of het meubelstuk te verven. Maar de zoektocht naar de beste kwast kan een hele uitdaging zijn. Decoprof helpt u een handje.

Voor iedere klus is weer een andere kwast nodig en daarbij speelt ook persoonlijke voorkeur nog een grote rol. Wij zetten graag de vier beste kwasten die prettig werken voor u op een rij. Want wees nu eerlijk, niemand zit toch te wachten op haren die los laten of kwaststrepen in het schilderwerk? Lees snel verder en ontdek welke kwast het beste is voor uw klus. Wij adviseren u graag. Heeft u een vraag over een bepaald product of wilt u een persoonlijk advies ontvangen over de kwast die het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarop letten bij het kopen van een kwast

Kwasten zijn er in allerlei soorten en maten, maar het testen of een kwast goed is, is bij alle soorten hetzelfde. Bij het onderzoek doen naar welke kwast het beste is, kunt u voordat u begint met schilderen voelen aan de haren van de kwast. Voelen ze zacht aan en laten ze niet meteen los? Let daarnaast op de ligging in de hand, de stugheid en de bevestiging van de haren in de kwast. Tijdens het schilderen kijken we naar de verf afgifte, de strakheid van de gezette lijnen en de streepvorming na het schilderen. Ten slotte is het nog van belang dat de verfkwast weer makkelijk schoongemaakt kan worden. Wij hebben al deze aspecten meegenomen bij het beoordelen van de onderstaande kwasten.

1. De staalmeester kwasten besnijpuntkwast

De kwast van het originele Franse/Belgische merk Staalmeester is voorzien van een speciale polyestermix en is in een punt geschoren, zodat u de kwast direct probleemloos kan bijsnijden. De kwast is erg veelzijdig, waardoor u er zowel kozijnen en profielen maar ook grote oppervlakken moeiteloos mee kan verven. De staalmeester besnijpuntkwast geeft een mooi streeploos resultaat en is zowel geschikt voor watergedragen verf als de nieuwe VOC lakken.

2. Progold patentpuntkwast exclusive Red 

Deze exclusieve kwast is erg geschikt voor het verven van synthetisch grond- en aflakken en high solids. De handgemaakte professionele patentpuntkwast is een ronde kwast van gemodificeerde polyester vezels. De vezels zijn zeer zacht en hebben een veerkracht die in vergelijking tot varkensharen bijna gelijk is. Perfect te gebruiken bij precisiewerk of het aflakken van bijvoorbeeld een kozijn. 

3. Anza platte verfkwast

De Anza platte verfkwast een dubbeldikke haarmix van moderne synthetische vezels, waardoor grotere verfopnames en gelijkmatige afgifte tot een mooi resultaat leiden. De RVS/inox kop is volgekit, waardoor er geen insijpeling kan optreden. De kwast is geschikt voor alle soorten oppervlaktes en het beste te gebruiken voor verf op waterbasis. 

4. Staalmeester kwasten gebogen lyonse penseel 

De gebogen Lyonse penseel van Staalmeester is een erg geschikte kwast voor moeilijk bereikbare hoeken of bovenramen. Met deze kwast bereikt u gegarandeerd een streeploos eindresultaat. De hoekpenseel is gevuld met een speciale polyestermix die zijn ingezet in de naadloze roestvrijstalen bus. De kwast is zowel geschikt voor watergedragen verf als voor VOC lakken.

Welke kwast past bij uw klus?

Welke kwast u kiest is uiteraard ook afhankelijk van het object of het voorwerp dat u wilt gaan verven. Een ronde kwast wordt bijvoorbeeld vaker gekozen voor het verven van houtwerk zoals kozijnen, deuren en meubels. Daarentegen wordt de platte kwast vaker gebruikt voor het beitsen van hout, voor bijvoorbeeld een schutting. Wilt u een persoonlijk advies ontvangen over welke kwast u het beste kunt gebruiken? Wij helpen u graag bij het vinden van het beste schildersgereedschap voor uw klus. Contact ons vrijblijvend via 085-3037813 of [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »